10 Ocak’ta Gazetecilerden anlamlı Gazze eylemi 

10 Ocak’ta Gazetecilerden anlamlı Gazze eylemi 

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin de destek verdiği Filistin Dayanışma Platformu’nun çağrısı ile Ankara’da buluşan gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.

10 Ocak 2024 - 16:52

Güvenpark'ta yapılan eylemde, görevi başında yaşamını yitiren Filistinli gazetecilerin fotoğrafları ve hayatlarını kaybeden gazetecileri temsilen mesleki ekipmanlar alana bırakıldı.

Etkinlikte Küresel Gazeteciler Konseyi’ni Mali Başkan Yardımcısı Yakup Aslan temsil etti.

FİLİSTİN’DE GÖREV YAPAN MESLEKTAŞLARIMIZI SELAMLIYORUZ”,

Aslan konuşmasında, “gazetecilerle birlikte aynı zamanda gerçekler hedef alınıyor” dedi. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkan Yardımcısı, “2023 yılında katledilen gazetecilerin sayısı 120 katledilen meslektaşlarımızın 110’u Gazze’de hedef alındı uluslararası mecrada bu katliamların takipçisi olacağız” dedi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü, “Tarihte Emperyalizmi ilk kez yenen ülkenin başkentinden sesleniyoruz, emperyalizmi tanıyoruz onu nasıl yeneceğimizi de biliyoruz. Emperyalizme karşı Kurtuluş savaşını veren öncülerimiz bağımsızlık savaşının yalnızca silahla, askerle başarıya ulaşmayacağının bilincindeydi onlar Anadolu ajansını kurdular, Hakimiyet-i Milliye’yi kurdular ve hakikati Anadolu’ya tüm dünyaya duyurdular. Bu anlamda Filistin’de zulme karşı dururken gazetecilerin hangi görev bilinci ile görevlerini yaptıklarını biliyoruz ve Ankara’dan Filistin’de görev yapan meslektaşlarımızı selamlıyoruz”

98 GÜNDE 112 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜc

Platform adına basın açıklaması yapan gazeteci Tayyar Tercan, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 112 gazetecinin İsrail tarafından hedef gözetilerek katledildiğini söyledi.

Yaklaşık 60 milyon insanın öldüğü ve 2820 gün süren 2. Dünya Savaşı'nda 69 gazetecinin öldüğünü belirten Tercan, "Terör örgütü İsrail, 98 günde 112 gazeteci öldürdü ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. İsrail, susturmak için sadece gazetecileri öldürmüyor, akıl almaz bir vahşilikle gazetecilerin ailelerini de hedef alıyor." dedi.

“10 OCAK ÇALIŞIRKEN KATLEDİLEN GAZETECİLER GÜNÜ' OLARAK TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ."

Gazetecilerin bir yandan İsrail'in saldırı, tehdit ve sansürüyle karşı karşıya kaldığını diğer yandan Gazze'deki iletişim kesintileri ve imkansızlıklarla mücadele ettiklerini ifade eden Tercan, "Askeri ve sivil hedefleri ayrım gözetmeksizin bombalamak ve gazetecileri kasıtlı olarak hedef alarak katletmek uluslararası hukukun tüm normlarına aykırıdır. İsrail görevi başındaki gazetecileri hedef alarak pek çok defa suç işlemektedir. Bunun yanında kundaktaki bebekleri katletmekten çekinmeyen Siyonist katillerin, gazetecileri katletmeyeceğini düşünmek de biraz anlamsızdır." diye konuştu.

İsrail'in Gazze'de dünyanın gözü önünde her türlü savaş suçunu işleyerek soykırım yaptığını dile getiren Tercan, "Basın özgürlüğünü dilinden düşürmeyen ama Filistin'de katledilen gazetecileri görmezden gelen batı ülkelerinin ikiyüzlü ve duyarsız tavrını kabul etmiyoruz. İşgalci İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. Ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bugünü, Gazze'de öldürülen gazetecilerin aziz hatıralarını onurlandırmak üzere onlara ithafen “10 Ocak Çalışırken Katledilen Gazeteciler Günü' olarak tarihe not düşüyoruz." açıklamasını yaptı.

Gazeteciler Kemal Öztürk ve Serdar Arseven, Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı da birer konuşma yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı