MEGA’nın başarılı öğrencilerine İstanbul ödülü

MEGA’nın başarılı öğrencilerine İstanbul ödülü

Meram Belediyesi, MEGA yarışmalarında başarılı olan öğrencileri İstanbul gezisi ile ödüllendirdi. Öğretmenleri ve MEGA eğitmenleri eşliğinde tarihi mekanları gezip boğaz turuna katılan öğrenciler unutamayacakları iki gün yaşadılar.

29 Ağustos 2023 - 14:34

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında MEGA sınavlarında ve yarışmalarında başarılı olan öğrencilere verdiği sözü tuttu, şampiyon öğrencileri İstanbul gezisi ile ödüllendirdi. Geçtiğimiz eğitim dönemi içinde ‘Akıl-Zeka Oyunları, Karakter Temsil, Bilim Kurdu ve Tiyatro’ yarışmalarında derece alan öğrenciler eğitmenlerinin eşliğinde İstanbul’da Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, 1453 Panaroma, Eyüp Sultan Camii gibi tarihi mekanları gezdiler ve boğaz turuna katıldılar. İki gün süren geziye öğrenci, öğretmen ve idarecilerden oluşan 120 kişilik bir grup katıldı. 

KAVUŞ; “MEGA GELECEĞİ İNŞA PROJEMİZDİR”

İmar ve inşa çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel projeleriyle de Meram’ın pek çok değerli ve örnek çalışmaya imza attığını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, MEGA çatısı altında toplanan eğitim desteklerinin ise çocuklara yeni ufuklar açtığını belirtti. Bu desteklerin, çocukların nitelikli bir eğitim almalarının ve parlak bir kariyer sahibi olmalarının yolunu açmasının yanı sıra tarih bilinciyle de donatılmasının önünü açtığını ifade eden Başkan Kavuş, “MEGA, 70 bin çocuğumuza dokunan ödüllü bir proje. Milli ve manevi değerler temelinde onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayan bir eğitim modeline sahip. Bu özellikleriyle MEGA, hem onları hem bizim geleceğimizi en güzel şekilde inşa edecek” diye konuştu.

KAVUŞ; “SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADIK”

Bu çerçevede düzenlenen İstanbul gezisinin hem bir dinlenme hem de yerinde öğrenme amacı taşıdığını kaydeden Başkan Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Geçtiğimiz yıl okullarımız ve öğrencilerimiz arasında gerçekleştirdiğimiz Meram Gelişim Akademisi (MEGA) yarışmalarında dereceye giren çocuklarımıza bir sözümüz vardı. İstanbul gezisi bu sözümüzün neticesinde doğdu. Başarılı çocuklarımızı Selçuklu payitahtından Osmanlı payitahtına tarihi bir yolculuğa çıkarmanın mutluluğunu yaşadık. Onların tarih bilincinin gelişimine katkı sağladık. Öğrencilerimiz ecdat emaneti tarihi mekanları ziyaret ederek yakından tanıma fırsatı buldu. Geziye katılan çocuklarımız unutamayacakları iki gün yaşadılar”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Kemal Soylu yeniden  Basın Vakfı yönetiminde
Kemal Soylu yeniden Basın Vakfı yönetiminde