Selçuklu Mimarisi Resim sergisi

Selçuklu Mimarisi Resim sergisi

 Necmettin Erbakan Üniversitesinde Konya Sanat Etkinliklerinin 4.’sü olan Anadolu Selçuklu Mimarisinde İzler konulu resim sergisi açıldı.

05 Aralık 2018 - 12:11

Düzenlenen sergiye NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, akademisyenler ve diğer konuklar katıldı. Rektör Şeker, Selçuklu başkenti olan Konya’da atalarımızdan miras kalmış ve bu günlere ulaşmış olan değerli yapıtların sergilenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Hatıralarla dolu ve geçmişle bağımızı oluşturan yapıtların tuvallere yansımanın, kalıcı hale gelmesinin önemine değinen Şeker; “Bu sergide emeği olan tüm hocalarımıza, sanatçı kardeşlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Her birinin kendi perspektifinden, özleminden, bakışından ortaya çıkan tabloların bir miras ve hatıra olarak kalacağını düşünüyorum. Sanatçı kardeşlerimiz, zamanları ile sanatları ile bu işi canlandırdılar biz sadece teşvik ettik. Serginin özellikle Hz. Mevlana’yı andığımız Şeb-i Arus dönemine denk gelmesinin de Konya’ya ve bölgeye hitaben önemli bir katma değer oluşturduğunu söylemek gerekir. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sergi Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi B Blok fuayene alanında ziyaretçilerine açık olacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0