Ulusal Mevlana ve Mesnevi Sempozyumu Yapıldı

Ulusal Mevlana ve Mesnevi Sempozyumu Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından Mesnevi Şarihi Ahmed Avni Konuk'un vefatının 80. Yıl Dönümü Anısına  "Ulusal Mevlana ve Mesnevi” sempozyumu düzenlendi.

13 Aralık 2018 - 12:13

Selçuk Üniversitesi Müze binasında düzenlenen Sempozyuma, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çıpan, Doç. Dr. İbrahim Işıtan, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Arş. Gör. Sami Bayrakçı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Müdürü  Prof. Dr. Ali Temizel, Ahmet Avni Konuk’un Osmanlının son dönemi önemli Mesnevi Şârihlerinden olmasına dikkat çekerek “Sempozyumumuzu, ulusal düzeyde 3 başlık altında düzenlemeye çalıştık. Biz, özellikle Ahmet Avni Konuk’un tasavvuf, felsefe, mesnevi ve musiki yönlerini bu sempozyumda ortaya koyacağız ve inşallah bunun üzerine çalışmalar yapacağız. Hocalarımızın bilgilerinden de bu anlamda istifade edeceğiz” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise, “Günümüzde Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nün kurulma amaçları içinde en önemlisi de Hz. Mevlana’yı olduğu gibi anlamak, anlaşılmak istediği gibi anlamak, kendisini konumlandırdığı yere göre anlamak, asıl çabamız ve gayretimizde bu olmalı. Çünkü Hz. Mevlana bir kısım insanlarca, dinler üstü bir adam gibi anlatılmaya çalışılıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Dilaver Gürer başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çıpan, Doç. Dr. İbrahim Işıtan, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ve Arş. Gör. Sami Bayrakçı tarafından Ahmet Avni Konuk’un hayatı, tasavvufi ve musiki eserleri anlatıldı.

Program sonunda sunumlarını gerçekleştiren konuklara katılım belgesi takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi