Bu İş Bu Kadar
Tolga DURMAZ

Tolga DURMAZ

Bu İş Bu Kadar

24 Mart 2015 - 12:14

Son 4 haftadaki inanılmaz çıkış Torku Konyaspor’u ligde bırakmıştır.

Oysa ki ligin en zayıf kadrolarından birisine sahip ekibi olan Konyaspor’un çok daha fazla sıkıntı çekeceğini tahmin etmiştim.

Sezon başında yapılan transfer hatalarına, devre arasında yapılamayan takviyeleri de ekleyerek kötü yönetime rağmen ligde kalındığını belirtmeliyim.

Üst üste kaybedilen Sivasspor ve Erciyesspor maçlarının ardından takım içinde yapılan rotasyon ve sistem değişikliği de son 4 haftada toplanan 8 puanı da beraberinde getirdi.

Ligin en zayıf hücum hattına sahip ve doğal olarakta ligin en az gol atan takım olan Konyaspor’un, eldeki kadrosuyla hücumsal sorunu çözemeyeceği aşikardı.

Aykut Kocaman, daha sert bir defans ve daha kalabalık bir orta saha kurgusuyla önceliği gol yememeye verdi ve başarılı oldu.

Nasıl 4 hafta öncesinde takımı ve teknik heyeti eleştirmişsem, şimdi de tebrik ediyorum.

Karabük maçı öncesinde yerel bir televizyon kanalına çıkarak yaptığı taktiksel değişikliği açıklayan ve taraftarların anlayışını beklediğini belirten Aykut Kocaman’ın hesabı Karabük’te de tuttu.

‘Nasıl olsa golü bir şekilde atabiliriz, önemli olan gol yememek’ diyen Kocaman’ın ekibi Karabük’te şans faktörünün de yardımıyla altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırarak ligden düşme korkusunu büyük ölçüde üzerinden attı.

Elbette 4 haftalık çıkışta kaleci Kaya’yı unutmamak lazım.

Sezon başından beri ben dahil kimsenin inanmadığı ve yerine hep kaleci aranan bir isim Konyaspor’un ligde kalmasındaki en büyük paya sahip oldu.

Tıpkı lige çıkış sürecindeki play-off maçlarında olduğu gibi bu sezonda öyle bir zamanda sahne aldı ki Kaya, ismi gibi kalede sağlam durdu ve takımının en gerisindeki geçilmezi başarıyla üstlendi.

Yine Kaya gibi son haftalarda kaptığı formayı başarıyla terleten Ali Turan da çıkışın mimarlarından.

Bu isimlere Vukoviç ve Mehmet Güven’i de eklerseniz, çalışkan ve başarılı defans ile orta sahanın takımı nerelere taşıyabileceğini görürsünüz.

Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında 10 gol yenilmesine rağmen ligin en az gol yiyen 6. takımı olmak büyük başarıdır.

Yeşil-beyazlılar artık kalan 9 haftada toplayacağı puanlarla ilk 10 içinde kalmak isteyecek ve bunun için mücadele edecektir.

Daha 4 hafta öncesine kadar büyük çekişmenin yaşandığı ligin alt tarafı için ise durum bu haftanın ardından netleşmeye başladı.

Torku Konyaspor son 4 haftadaki çıkışıyla bir anda kendisini ateşin dışında bulup rahatlarken, son 3 basamakta çakılı kalan Balıkesir, Karabük ve Erciyes’in ligde tutunmaları da çok güçleşti.

Düşme hattıyla 15. sıradaki Eskişehir’in arasındaki puan farkının 7’ye çıkması çekişmenin bu alanda bittiği gibi yorumlanabilir.

Sanırım 1-2 hafta içinde matematiksel olarak olmasa da düşen takımlar netleşecek.

Uzun yıllar sonra son 9 haftaya oldukça rahat giriyoruz.

Milli maç arasının ardından Konya’da Trabzonspor ile oynanacak maç ilk 10 mücadelesinde çok önemli.

Ekibimizin son haftalardaki oyun düzenini koruyarak kalan 9 maça çıkması ve bu sezon çok sıkıntı çektirdiği taraftarını, kendi puan rekorunu kırarak mutlu etmesi lazım.

Yönetim ise şimdiden gelecek sezonun kadrosu için kolları sıvamalı.

Bilindiği gibi önümüzdeki sezondan itibaren yabancı sınırlaması kalkıyor.

Önümüzde uzun bir süre var.

Aceleye getirilemeden sağlam oyuncu transferleriyle yeni sezonda çok farklı hedeflere gidebilecek bir takım oluşturulmalı.

***

Bu hafta sonu sadece Konyaspor ile değil diğer takımlarımızla da yüzümüz güldü.

Tıpkı Konyaspor gibi 4 haftadır rakip tanımayan basketbol takımımız, Banvit gibi bir rakibi hem de deplasmanda mağlup ederek düşme hattıyla işinin olmadığını ispatladı.

  1. Lig ekibimiz Anadolu Selçukspor ise 7 haftalık galibiyet hasretine zorlu Keçiörengücü deplasmanında son verdi ve ligde kalma yolunda dev bir adım attı.

Deplasmanlardan aldıkları galibiyetlerle yüzümüzü güldüren takımlarımızı yürekten kutluyoruz.

 

Son Yazılar