Ziraat Mühendisleri Odası’nda devir teslim

Ziraat Mühendisleri Odası'nda devir teslim

13. Genel Kurul’da ZMO Konya’nın yeni başkanı seçilen Murat Akbulut, görevi Prof. Dr. Süleyman Soylu’dan devraldı. Akbulut, “Görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu

31 Aralık 2019 - 13:09

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi 13. Olağan Genel Kurul sonrasında devir teslim töreni yapıldı. Genel kurul sonrası göreve getirilen ZMO Konya Şubesi Başkanı Murat Akbulut, Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımıyla Prof. Dr. Süleyman Soylu’dan görevi devraldı.

Prof. Dr. Süleyman Soylu, Murat Akbulut ve yeni yönetimine başarı dileklerinde bulundu. Soylu, “Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sahada, yeni yönetimimizle birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Odamız ve meslektaşlarımızın faydası için çalıştık. Görev yaptığımız süreçte çalışmalarımıza katkı sunan ve yardımcı olan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görevi yeni alan arkadaşlarıma, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

‘EN İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ’

 “Genel kurul sonrası oluşan yeni yönetimin üyelerimize ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sahada, yeni yönetimimizle birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz” diyen Başkan Akbulut, “Prof. Dr. Süleyman Soylu hocamız görevini başarı ile yürüttü. Son seçimde aday olmayarak bizleri destekledi. Almış olduğumuz sorumluluk ve görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sahada, yeni yönetimimizle birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hizmet anlayışlarında istişare ve ortak akla önem vereceklerine dikkat çeken Başkan Akbulut, “Gönülleri ve akılları farklı seslere farklı düşüncelere açık tutacağız. Her fikri, her sesi farklı bir heyecanla dinleyeceğiz. Ne yaparsak neler başarırsak, sizlerden aldığımız güçle, destekle yapacağız. Sektöründe ve kurumunda söz sahibi dostlarımız bu çatı altında görev yaptıkları süreçte, üzerlerine düşeni hakkıyla ve layıkıyla yerine getirdiler. Bu güne kadar odamıza emek veren değerli başkan arkadaşlarıma ve yöneticilerine, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepsine bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Tecrübelerinden bizleri mahrum bırakmayacaklarını, beraber daha uzun seneler çalışacağımızı da biliyorum” diye konuştu.

‘KONYA’YI TARIMSAL ANLAMDA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ’

Konya’nın tarımsal potansiyeline de dikkat çeken Başkan Akbulut, şunları söyledi: “Türkiye’nin toplam tarımsal üretiminin yüzde 10’u Konya tarafından karşılanmaktadır. Konya, 2,2 milyon hektarlık tarım alanı ile ülkenin toplam tarım alanının yüzde 11’i gibi çok önemli bir oranını oluşturmaktadır. 31 ilçede, 112 bin çiftçisi fiilen tarım sektöründe faaliyet göstermekte ve sertifikalı üretimden, organik tarıma geniş bir yelpazede üretim çeşitliği sunmaktadır. İklim ve toprak yapısı olarak; tarla ziraatı, organik tarım ve diğer tarım alt sektörlerindeki yetiştiriciliğe uygundur. Bizler de, Konya ve bölgesini tarımsal anlamda daha ileriye taşımak için; bugünden itibaren, yeni projelerle çalışmaya başlayacağız. Bizim için esas olan; Konya’mıza, tarıma, üyelerimize sektöre hizmet etmek, baki kalacak bu kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. Bir ve beraber olduğumuz sürece başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Şeker'fen çiftçiye 293 milyon TL avans
Konya Şeker'fen çiftçiye 293 milyon TL avans
Asker Olmanın Sevincini ve Gururunu Yaşadılar!
Asker Olmanın Sevincini ve Gururunu Yaşadılar!