VERİMDER uyardı!

VERİMDER uyardı!

VERİMDER, Konya toplantısında “ısı yalıtımı ürünleri ve uygulaması” konusunda “merdiven altı uygulamaların” neden olabileceği hayati sonuçlara dikkat çekti. 

10 Nisan 2019 - 17:07

Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER),  Anadolu Buluşmaları’nın yedincisini Konya’da gerçekleştirdi. Tüm Anadolu Buluşmaları’nda enerji verimliliği ve tasarrufun her ile özel ihtiyaçlarına dikkat çekerek ısı yalıtımı dolayısıyla verimlilik konusunda farkındalık yaratmayı amaç edinen VERİMDER, Konya toplantısında özellikle “ısı yalıtımı ürünleri ve uygulaması” konusunda “merdiven altı uygulamaların” neden olabileceği hayati sonuçlara dikkat çekti.

 VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin bu konunun yanı sıra tüketicilere enerji verimliliğiyle ev ekonomisinde oluşacak tasarrufu işaret etti.  Alkin, “Bugün vatandaşın cebinden çıkan paranın büyük bir kısmı ısıtılamayan ya da soğutulamayan evlerde uçup gidiyor. Yapılarda en fazla enerji kaçağı, ısı yalıtımı olmayan binalarda oluşuyor. Binalarda tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 80’i ısıtma ve soğutma ihtiyacı için kullanılıyor. Isı yalıtımı yapan bina sahipleri, faturalarında da yüzde 50’ye varan tasarruf elde edebiliyor” dedi. Toplantıda, ısı yalıtımı için doğru malzeme seçimi ve sistem standartlarına sahip paket sistem kullanımının önemi katılımcılara detaylı bir şekilde sunuldu. Isı yalıtımının hem doğayı hem de cebi koruyacak faydalarının yanı sıra nasıl uygulanması gerektiği ile ilgili de detayların paylaşıldığı Konya buluşmasında, uzmanlar tarafından konuya ilişkin yapılan araştırmalar paylaşıldı.  Isı yalıtımının yapılarda önemli bir sistem bileşeni olduğunu belirten uzmanlar, yalıtım için kullanılacak çözümlerin tek bir elden yani “paket sistem olarak” temin edilmesinin tüketiciyi de koruduğunu vurguladı. Isı yalıtım sistemlerinin birçok bileşenden oluşan “kompozit yapılar” olması nedeniyle birbirinden farklı üretim hattından çıkmış ürünlerin dış cepheye zarar verdiğine ve uyumsuzluklar yarattığına dikkat çekildi. Ayrıca uzmanlar, farklı üretici ve markaların aynı cephede uygulanmaya çalışılmasından doğacak teknik sıkıntıların yanı sıra uygulama sonrası müşteri destek hizmetinde de “muhatap bulamama” sorunuyla da karşı karşıya kalındığına vurgu yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü