Kılıçdaroğlu gençlerle buluştu

Kılıçdaroğlu gençlerle buluştu

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’nın Ereğli ilçesinde gençlerle buluştu. 

28 Mart 2023 - 15:51

Gençlerin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, ”Sizin özgürlük alanınızı genişleteceğim. Attığınız bir tweet nedeniyle anneniz ve babanız asla kuşku duymayacak. Çünkü artık bu ülkeye özgürlük gelecek” dedi.

Kılıçdaroğlu, beraberinde parti yöneticileri ile İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla birlikte Konya’nın Ereğli İlçesine geldi. Burada gençlerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu,  “Düzeni ben değil, düzeni siz değiştireceksiniz. İktidara ben değil, siz geleceksiniz. Bu ülkede 5.5 milyon genç ilk kez oy kullanacak ve gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaklar. ‘Biz otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdik’ diyeceksiniz.

“KONYA OVASI’NA SUYU GETİRECEĞİM”

Tahıl ambar Konya’nın su konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını da anımsatan Kılıçdaroğlu, daha sonra şunları söyledi:

“KOP projesi nedeniyle Konya Ovası’na su gelmiyor bir türlü. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim. Kırsalda çalışan bütün gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Bütün çiftçilere, üreticilere sesleniyorum; sizin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine borçlarınızın faizlerini sileceğim. Siz kazanacaksınız. Dışarıdan fasulye, arpa, canlı hayvan, mercimek… Tamamını bitireceğiz, herkes üretecek, herkes kazanacak. Havza bazlı planlama yapacağız. Kim neyi üretecek belli olacak. Bir yıl sonra kaçtan satacak belli olacak. Formül; maliyet artı makul kar eşittir taban fiyat. Hiçbir üretici zarar etmeyecek. Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz. KDV’si, ÖTV’si olmayacak. Hiçbir çiftçinin, üreticinin traktörü, pulluğu, hayvanı asla haczedilmeyecek. Çok sayıda veteriner, ziraat mühendisi işsiz. Kırsalda köy okullarını açtıktan sonra, Allah nasip eder 15 Mayıs’ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Altı lider söz verdik. İlk yapacağımız iş, bir esnaf bakanlığı olacak. Esnafın sicil affını çıkaracağız. İlk yapacağımız iş, israfı önlemek… Bir numaralı kararname, bütün savurganlıkları sıfırlayacak, bitirecek bir kararname çıkaracağız. İsraf olmayacak!”

“MAL VARLIĞIMI GÖSTERECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığım kesinleştiğinde mal varlığımı bütün Türkiye’ye göstereceğini, bunu herkesin göreceğini diğer adaylardan da bu davranışı beklediğini ifade etti.

Daha sonra Konya kent merkezine gelerek Mevlana Müzesini, ziyaret edecek olan Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İş dünyası ve STK temsilcileriyle birlikte Dedeman Otel de iftarda buluşacak. Kılıçdaroğlu iftardan sonra da katılımcılara bir konuşma yapacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Konya'da 90 bin uyuşturucu hap ele geçirildi