Trendyol Süper Lig’de zor günler geçiren iki ekibin mücadelesinde Konyaspor, Gaziantep deplasmanından 1-1’lik beraberlikle ayrılarak galibiyet hasretini 9 maça çıkardı. Teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde çıktığı 8. maçtan da galibiyet çıkaramayan yeşil-beyazlılar, adeta bir "3 puan orucu" yaşıyor.
Maçın ilk yarısı futboldan ziyade sertlik ve hakem kararlarıyla ön plana çıktı. Konyaspor’un pas hatalarıyla oyun kurmakta zorlandığı, Muleka’nın sol kanatta etkisiz kaldığı devrede sinirler oldukça gergindi.
Özellikle ilk 45 dakikada sahada 6, kulübelerde ise 2 olmak üzere toplam 8 sarı toplamda da 11 kart çıktı. Öyleki Berkan'nın netedeyse ayak bikeğine basan Ogün'ün kırmızı kartını 'es' geçen Kadir Sağlam'ın maç özetlerini izlemesini ve gece nasıl uyuyacağını düşünmesini istiyorum.
İlk yarının başladığı gibi golsüz biteceğini beklerken 45+3’te ceza sahası içinde topla buluşan Soresco'nun, kaleci Bahadır’ı mağlup ederek Gaziantep’i öne geçirmesi yine 'acaba' dedirtmedi değil...
Konyaspor ilk yarıda çok pas hatası yaptı ve kaptığı topları da çok erken kaybedince bir varlık gösteremedi
Golün ardından tribünlerden yükselen "Konyaspor kümeye" sesleri, sporun birleştirici ruhuna gölge düşüren, maçın üzücü anlarından biri olurken Gaziantep seyircisine açık söylemek gerekirse yakışmadı..
İkinci yarıya hamlelerle başlayan Çağdaş Atan, Svendsen’in yerine Enis Bardhi’yi sahaya sürerek hücum hattını hareketlendirmeyi hedefledi.
Büyük umutlarla takıma dönen Kramer ile Guhilerme'nin 70. dakikada oyuna girmesiyle birlikte bu değişiklik maçın kaderini de değiştirdi.
Topa daha çok sahip olan ve hücum hattında pozisyonlar arayan yeşil beyazlılar son bölümlerinde baskısını da artırdı ve aradığı golü 88’de buldu. Deniz Türüç’ün altıpas üzerine kestiği topa dokunan Kramer, hem takımına bir puanı getirdi hem de geri dönüşünü golle taçlandırdı.
Konyaspor için deplasmanda alınan 1 puan altın değerinde olsa da, galibiyet hasretinin 9 maça çıkması ve 2022-2023 sezonundaki o kötü serinin tekrarlanması camiada endişe yaratıyor. Çağdaş Atan'ın sisteminin galibiyete dönüşmesi için önümüzdeki zorluk derecesi yüksek Beşiktaş deplasmanı ve kendi sahasında oynayacağı Göztepe maçları artık "tamam mı devam mı" niteliği taşıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: