Görgün: “Savunma Sanayi için Üniversiteler Çok Önemli”

Görgün: “Savunma Sanayi için Üniversiteler Çok Önemli”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i makamında ziyaret etti.

25 Şubat 2019 - 16:26

Ziyaretin ardından, Rektör Prof. Dr. Özçelik’in başkanlığında, Rektörlük Senato Toplantı Salonunda düzenlenen KTÜN Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısına geçildi. Toplantıda, KTÜN ile ASELSAN arasında yapılacak iş birlikleri ve üniversite - sanayi ortaklığında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara ilişkin konular görüşüldü.

Rektör Prof. Dr. Özçelik, yaptığı konuşmada, ASELSAN tarafından Konya Organize Sanayinin 5. Bölgesinde kurulacak savunma sanayi üssüne akademik olarak destek vereceklerini ifade etti. Özçelik, “Türkiye’nin savunma sanayisine yön verecek çok önemli bir proje Konya’da başlatıldı ve çalışmalar hızla devam ediyor. Burada ülkemizin ihtiyaçlarında kullanılacak silah sistemleri üretilecek ve Konya, savunma sanayisinin omurgası olacak. Üniversitemiz de bu projeye akademik olarak destek vererek savunma sanayinde etkin rol oynayacak.” dedi. Konya Teknik Üniversitesine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Özçelik ziyaretin, yapılacak işbirlikleri ve ortak projelerin bir başlangıcı olması dileklerinde bulundu.

Prof. Dr. Haluk Görgün, savunma sanayisine hizmet edecek ve firmalara destek olabilecek insan kaynağının yetiştirilebilmesinde üniversitelerin büyük önem taşıdıklarının ifade etti.

“BİZ SEKTÖRÜN ÖNEMLİ BİR OYUNCUSU OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Prof. Dr. Görgün “Savunma sanayisine üretim yapabilecek firmaları ile işbirlikleri geliştirmeye gayret gösteriyoruz. ASELSAN yönetimi olarak ziyaretler düzenliyoruz ve yerlileştireceğimiz ürünlerimizi paylaşıyoruz. Tabi bununla beraber insan kaynağının da oluşması çok önemli. Bu yüzden üniversitelere yapmış olduğumuz ziyaretler büyük önem taşıyor. Bugün insan kaynağını geliştirmede büyük beklentilerinin olduğu Konya Teknik Üniversitesindeyiz. Savunma sanayisinde Türkiye’de yaklaşık 45 bin kişi çalışıyor. Hem firma olarak hem akademisyen olarak hem öğrenci olarak bu sayının arttırılması ve yaygınlaştırılması gerekiyor. ASELSAN gibi önde gelen kuruluşların öncü olması gerekiyor. Biz ASELSAN olarak bu sektörün önemli bir oyuncusu olarak üzerimize düşen görev yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ardından, Prof. Dr. Görgün ve Prof. Dr. Özçelik, TEKNOFEST 2018'de birinci olan KTÜN Roket Takımı ile 2. ve 3.lük elde eden Drone Takımları ile bir araya geldi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hakemleri açıklandı
Haftanın hakemleri açıklandı
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0
Konyaspor yine hoca kurbanı 1-0