Anadolu'da kadınların tercihi Erdoğan
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Anadolu'da kadınların tercihi Erdoğan

04 Nisan 2014 - 17:36

Bu seçimde Anadolu’da, aileyi ekonomik olarak da çekip çeviren orta yaş seviyesindeki kadın nüfusun AK Parti’ye yönelmesi hem ekonomik hem de sosyolojik olarak üzerinde durulması gereken bir olgudur. Çünkü ocağı yakan, evi düzenleyen, çocukları yetiştiren, kırdaysa hayvanların, bağın bahçenin ekonomisini yapan Anadolu’da kadındır. Bu kadın eğer ki, evindeki ocağı bırakıp, eline bayrak alıp bir siyasi liderin, gün ortasında mitingine koşuyorsa ve siz bunu görmezden geliyorsanız; geçmiş olsun…

Anadolu’da kadın nüfus neden AK Parti’nin devam etmesini istiyor? Tabii ki tek bir cevabı var; ana olduğu için... Hatta ben bir şey söyleyeyim mi; AK Parti bile umurunda değil, umurunda olan Erdoğan...
Kadınlar ülkedeki gelişmeleri,  hem siyasi hemde ekonomik olarak yakından takip ediyor ve ne yapacağını biliyor. Kendisine ve çocuklarına daha güzel imkanların oluşturulması, özellikle eğitimde ve sağlıkta, mutfaktaki bütçenin  ev ekonomisin de nerelere ulaştığı ya da çocuklarına sunacağı kaliteli yaşam ve beslenme onların birincil önceliklerini oluşturuyor. Anadoluda kadın böyle… özellikle kadınların ve gençlerin meslek edinmeleri için kurulan meslek kursları onlara yeni kapıların açılmasını sağlıyor.

Partilerin kadın ve gençlik kollarının bir milletvekilinin meclise sunduğu soru önergesinden dah çok önemi var. Partilerin en ücra köşedeki seçmene ulaşmasında kadın kollarının ve gençlik kollarının emekleri hafife alınamayacak kadar büyük.
Seçim dönemlerinde mahalle temsilcisi kadınların AK Parti için nasıl neferlik yaptıklarına şahidim. Konya’da  % 60’lık oy hedefleyerek yola çıkan kadınların kime nerede ulaşacağı konusunda planlı bir çalışma içerisinde olması % 60’ın üzerinde oy oranını da ve hatta daha fazlasını da getirir. Demek ki miting bile yapamayan muhalefet partilerinin şapkalarını önüne alıp bir kez daha düşünmesi gerekiyor.

AKP seçim dönemini Konya’da Tahir başkanın sistemli ve yoğun çalışmasının, özellikle nokta atışlarının sonucunu büyük bir farkla aldı. Meram Belediye Başkanı olan Fatma Hanımı da kutluyor ve başarılar diliyoruz.
Türkiye’de yerel seçimlerin AK Parti’nin kesin galibiyeti ile sonuçlandığı gün, 2013 yılı büyüme verisi de geldi. 2013 yılında Türkiye bir önceki yıla göre, yüzde 4  büyüdü.  Bu gerçekten önemsenecek bir rakamdır.
Haftasonu yapılan seçimler sonrası siyasi istikrarın devam edeceği beklentisiyle piyasalarda yaşanan olumlu hava devam edecek. Yabancıların döviz satışı sürerken dolar 2.14 liranın altını gördü. Gelişmekte olan ülke piyasalarına para girişinin desteğiyle TL’deki güçlenme ve faizlerdeki düşüşün etkisiyle borsa da yükseldi. Türkiye piyasalarına artan ilgi kendini Hazine ihalelerinde hissettirdi. Hazine’nin seçim sonrası iki günde düzenlediği ihalelere toplam 76 milyar lira ile 6 kat teklif gelirken, borçlanma faizi de yarım puandan fazla düştü. 

Her ne kadar birileri kendini yırtsa da yabancı yatırımcı da artık istikrardan yana tercihini kullanarak yeniden yatırımlara yönlenecektir diye düşünüyorum. Ufukta erken seçim görünmüyor olsa da Başbakan, bu rüzgarı arkasına alarak her an her şeyi yapabilir. Önümüzdeki günler çok şeye gebe bekleyeceğiz ve göreceğiz.

Son Yazılar