Esnafın yüzünü seçim çalışmaları güldürecek
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Esnafın yüzünü seçim çalışmaları güldürecek

11 Şubat 2015 - 09:32 - Güncelleme: 11 Şubat 2015 - 09:47

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekilliği seçimleri esnafın yüzünü güldürecek. Aday adaylığı yoklamaları öncesi tanıtım afişi ve broşürü basan matbaasından, reklamcısına, lokantacıdan, kahvehaneciye, nakliyeciden petrolcüye, otelciden otobüsçüye kadar her kesim kazançlı çıkacak.

Belirlenecek adaylar da takım elbiseden balona, afişten reklama, ulaşımdan promosyona, lokantadan kahvehaneye, berberinden oteline kadar kendilerini tanıtmak ve milletvekili seçilmek için harcama yapacaklar.

Birçok sektörün fazla mesai yapmasına neden olacak seçimler, esnafa birkaç aylığına rahat nefes aldıracak. Yapılan hesaplamalara göre bir aday en az 45 bin lira veya daha fazlasını harcayacak.

Yaklaşık 30 bin aday adayının yapacağı seçim harcamasının 1 milyar 350 milyon lirayı aşacağının tahmin ediliyor.

Seçim yılı nedeniyle 531.1 milyon lira tutarında Hazine yardımı alacak partilerin yapacakları harcamalar da eklenince, bir anda 2 milyar liradan fazla sıcak paranın girmesiyle esnafın yüzünün gülecek.

Seçim takvimi ise şöyle:

YSK’nın belirlediği takvime göre seçim başlangıcı 10 Mart.

Milletvekilliği kesin aday listeleri 24 Nisan’da ilan edilecek.

Seçim propagandası ve yasakları 28 Mayıs’ta başlayacak, 6 Haziran saat 18.00’de sona erecek.

Yurt dışındakiler 8 Mayıs’da sandık başına gidecek.

Türkiye 7 Haziran 2015 tarihinde oy verecek.

Aday adaylarının bilbord, megabord, raket, led, bez afişler ve otobüslerin arkalarına astıkları afişler, el broşürleri, hediyelik eşyalar, gazete, radyo, tv, internet siteleri gibi basın yayın, reklam ve tanıtım giderleri bunların hepsi maddiyata dayanıyor.

Birde bunların ötesinde adayların önlerinde belli bir zaman var ve bu zaman içinde oluşturdukları ekiplerle birlikte gittikleri köyler, beldeler, yakıt giderleri, vatandaşlardan gelen talepleri de eklerseniz işin maddi boyutunun ne denli ciddi boyutta olduğunu anlarsınız…

Neyse hamama giren terler…Elbette siyasete soyunmuşsanız bunun için kendi durumunuza uygun bir bütçe de hazırlamak zorundasınız…

Hangi partiden olursa olsun tüm adayların çıktıkları yol zor ve masraflı. Adaylar bütçelerini iyi hesaplayıp yola öyle çıkmalılar. Herkesin yolu açık olsun ve bu ülkeye hizmet için yola çıkacaklar bu savaşın galibi olsunlar.

 

Son Yazılar