Meram’da Kadın Girişimcilik Kooperatifi
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Meram’da Kadın Girişimcilik Kooperatifi

08 Mart 2015 - 12:30

Son zamanlarda kadınlara yönelik şiddeti tartışırken, kadınların yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları dillendirirken, kadınlara yönelik güzel çalışmaları da duymak ve görmek bizi umutlandırıyor ve sevindiriyor. Buna sebeb de kadını kadın gibi anlayan, güzel çalışmalara imza atan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’dur.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru hanımefendi güzel çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve özellikle ev hanımlarına umut kapısını aralamış oldu.

Girişimcilik yani müteşebbislik kolay bir şey değil ve bunu yapabilmek için sizi teşvik edecek, riskleri göze almanıza değecek bir şeyler olmalı. Kadınlar artık durmayın sizin için yeni bir kapı aralandı. İçinizdeki müteşebbislik ruhunu ortaya çıkarmanın zamanı…

Hanımların her zaman bir şeyler ürettiğini, bunları alıcısına ulaştırmak ve ev ekonomisine katkıda bulunmak için zorlandıklarını hep duyar ve biliriz. Kadın girişimci derneklerinin bu konuda kadınlara önderlik ettiklerini biliyoruz fakat belediyelerin bu işe el atmaları kadınları daha bir güvende hissettirmiş.

Bu tür çalışmalar elbette güzel ve desteklenmeli. Ancak kadınların bu konuda da bilgilendirilmeleri nerelere baş vuracakları, belediyeden nasıl bir yardım alacakları, hangi çalışmalarının bu konuda destek göreceğini bilmeleri gerekiyor.

Özellikle KOMEK kurslarında meslek edinen kadınların bu tür desteklere çok ihtiyaçları var. Çünkü hemen hemen hepsi güzel çalışmalara imza atıyor. O zaman bu çalışmalar karşılığını bulmalı ve kazanca dönüşmeli. Meram Belediyesi, kadınların ekonomik alanda daha aktif olmaları için "Bacıyan-ı Meram" adlı kadın girişimcilik kooperatifi onlara bu kapıyı açmış olacak ve üretimleri değer kazanacak.

Ahilik teşkilatından esinlenerek kurulan kooperatife kayıtlar 2-13 Mart tarihlerinde yapılacak.

Alt ve orta gelir grubundaki hanımlarımız, aile ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla evlerinde üretim yapıp kazanca dönüştürmeye çalışıyorlar ve belediye bunları değerlendirecek bir çalışmaya imza attı.çok da güzel oldu. Konya'daki ilk kadın girişimci kooperatifi kurulmuş oldu. Kooperatifin amacı; kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamaları. Girişimcilik kabiliyetinin artırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için kooperatif çatısı altında örgütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunmak olarak belirtiliyor.

 Hızla kalkınan ülkemizde dezavantajlı grup olan ev hanımlarını istihdama ve ekonomiye katmak için Meramlı kadınlarımızın sosyal kültürel ve ekonomik tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projeler üretmenin temel amaçlarını olduğunu dillendiren Başkan Toru’ya çıktığı bu yolda kendisine başarılar dilerken, ev hanımlarına da bol kazançlar ve üretimler dileyelim. Yolunuz açık olsun hanımlar.

 

Son Yazılar