TOPLUM CİNNET GEÇİRİYOR!
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

TOPLUM CİNNET GEÇİRİYOR!

27 Şubat 2015 - 10:54

Ekonomi siyasilerin ağzından çıkacak sözlere endekslenip rakamlar bir aşağı bir yukarı çıkarken, toplum cinnet geçiriyor.

İnsanlar birbirlerine tahammül edemez olmuş, toplumda sınıflaşma başlamış, üst ve alt sınıf arasındaki uçurum büyümüş durumda.

Bu yazıyı okumaya başlayanlar iç karartıcı bir tablo sunmaya çalıştığımı düşünecekler fakat ben toplumdaki gerçekleri yansıtmaya çalışıyorum.

Ülkedeki istihdam seviyelerindeki düşüş, açıuklanan rakamlarla birebir örtüşmezken, işsizliğin toplumda ve piyasalarda ne kadar sıkıntı yarattığını yaşayarak gözlemleyebiliyoruz. İnsanlar ihtiyaçlarını gideremedikleri için stresli ve öfkeli durumdayken, piyaslarda da aynı öfkenin izlerini görüyorsunuz.

Piyasalarda sıcak para akışkanlığında yaşanan sıkıntılarla birlikte, doların ateşinin yükselmesi, Merkez Bankası’nın faizlere müdahalesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları piyasaları allak bullak ediyor.

Öte yandan sağlıkta yaşanan skandal ve verilen hizmetlerin birer birer geri alınması da dar gelirli vatandaşlarda yeni sıkıntıların doğurdu. Emeklilerin ağzından ateş çıkarken, düşük asgari ücrete mahkum çalışanlarda kırk takla atarak geçinmenin zorluğunu yaşıyor.

Ülkenin tepesindekiler ne kadar parlak tablo çizmeye çalışırlarsa çalışsınlar gerçekler insanların gözüne parmağını sokarcasına ortada duruyor ve yaşanıyor.

Eğer bir ülkenin en zenginlerinden biri çocuklarının geleceğinden endişe ediyorsa, diğerlerinin çocuklarının geleceğinden söz etmek ne derece doğru olur siz düşünün. Üstelik eğitim kalitesinde bu kadar düşme ve karmaşa yaşanırken…

Toplum cinnet geçiriyor dedik ya bu gerçeği sizlerde görüyor ve hatta birebir şahit oluyorsunuzdur. Erkeklerin kadına uyguladıkları şiddetin boyutu giderek artıyor. Darp etmenin ötesine çoktan geçti. Bedeni parçalara ayrılmış kadın cesetleri toplanır oldu.

Hırsızlık diz boyu. Müslümanlıkta başkasının malına canına kast edilmez ve bu ülke müslüman bir ülke… Ne düşünüyorsunuz?  Üstelik dini değerler herkesin ağzına pelesenk olmuşken. İnançlar ortaya dökülüp üzerinden çıkarlar sağlanmaya çalışılırken.

Başkalarının malına el uzatmak o kadar kolay oldu ki. Enteresan yöntemler geliştiren hırsızlar her yolu mübah görüyorlar.

Toplum cinnet geçiriyor… mecliste vekiller birbirini yiyor… sokakta millet birbirini yiyor… cinnet.. cinnet…

Son Yazılar