KADIN ADAYLAR NE YAPAR
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

KADIN ADAYLAR NE YAPAR

16 Mayıs 2015 - 15:37

Partilerin kadın adayları ne yapıyorlar bilmiyoruz. Sandıktan çıkacakları günü bekliyorlar herhalde. Söyleyecekleri sözleri, yapacakları hizmetleri yok demek ki.

Partilerin kadın aday sayılarını şu kadar bu kadar diye açıklamaları çok da önemli değil. Onlar söz sahibi değilse, onlar fikirlerini ortaya koyamıyor, halkın beklentilerine cevap veremiyorsa mecliste parmak kaldıracak robot çok bulunur.

Çok seçimler gördük. Çok siyasetçi tanıdık. Fakat bu kadar sönük ve masrafsız kendilerini yormayan bir siyasetçi grubuyla karşılaşmamıştık. Böyle bir dönemde enerjileri bu kadar düşük ve karşısındaki seçmeni etkileyecek veya yoldan çıkaracak performansı yoksa bırakınız kalsınlar.

Kadınlar akıllı ve fikir üreten, yaşamın içinde ve çok yönlü düşünebilen, aynı anda bir çok şeyi yapabilen varlıklar olarak Allah’ın yarattığı en güzel varlıklar. Toplum gelişirken, dünya globalleşirken kadınlarda buna en kolay ayak uyduranlardan.

Seçime sayılı günler kala kadın adayların elle tutulur bir çalışmasına şahit olamadık. Diğerlerini söylemeye bile gerek duymuyoruz. Havada uçuşan kalıplaşmış sözlere artık bu milletin karnı tok.

Geçtiğimiz gün Ak Parti Adayı Rüveyde Işık hanımı dinlerken, belediyenin propagandasını yaparken gördüm. Çok şaşırdım. Bırakın onu belediye başkanı yapsın. Belediyenin kadınlara verdiği ücretsiz meslek kurslarından bahsediyor, psikoloji eğitimi aldığından kadınların psikolojisinden söz ediyor.

Kadınlara yaşam standartlarını yükseltecek, onları hem maddi hem sosyal alanda daha dik duracak konuma getirecek bir çalışmadan bahsetmesini isterdim. Kadınların kayıt dışı çalıştırılmasından, onların sendikal haklarından, sosyal güvenlik haklarından bahsetmesini isterdim.Bölgesel ve evrensel anlamda kadınlarımızın dünyada daha etkin ve vizyon sahibi olacak konuma gelmesi için neler yapılacağını dile getirmesini isterdim.

Bu ülkenin güçlü, kalkınmış, kendi düzenini kurmuş insanın değer bulduğu, hak ve adaletin yerini bulduğu, emeğin karşılığını bulduğu bir ülkede kadınların da hak ettiği değeri bulacağına inanıyoruz. Onun içindir ki vekil adaylarından biz kadınların gönlüne su serpecek sözleri duymak isteğimiz en doğal hakkımız olsa gerek.

Kadın adayların, kadın sorunlarını daha yakından bilmeleri ve anlayabilmeleri çok daha kolay olduğundan, onların sorunları dillendirme ve çözüm arama noktasında daha etkin çalışma yapabilmelerine olanak sağlayacaktır. Kadınlar artık daha üretken olmak, çalışmalarının karşılığını almak istiyor. Kendilerine daha sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları istiyor. Çocuklarının daha güvenli ortamlarda eğitim almasını istiyor. Kadınlar daha donanımlı sosyal güvenceler bekliyor.

Kadın vekil adayların bunlara verecek cevapları varsa o zaman televizyonlarda boy göstersinler. O zaman halkın karşısına çıksınlar. Biz kadınlar Meclis’te kadın vekillerin sesimiz soluğumuz olmasını istemek de haksızmıyız? Tabi ki  değiliz…

Çok şey istemiyoruz biz eğer sizi TBMM’de bizi temsil eder diye oraya göndereceksek haklarımızı istiyoruz ve bunlara sahip çıkacak da oraya göndereceğimiz kadın vekiller olacaktır. Öyleyse siz de bizim beklentilerimizi bilin ve öğrenin.

Son Yazılar