Küfür ehli, İslam ve Kur'an düşmanları, Allah ve Peygamber karşıtları, Müslüman topluma hayat hakkı tanımayan bilumum şer odakları, bütün bunların ortak yanları var.
Kur'an'da "kâfir, müşrik, münafık" tipler anlatılırken bu ortak özellikleri tümüyle görüyoruz. Nedir bunların özellikleri, aşama aşama görelim:
1- Bunlar, önce inananları yok sayarlar, insan yerine koymazlar, söz hakkı vermezler, vermek zorunda kaldıklarında da sözlerini keserler, konuşmalarını manipüle edip tamamlamasına izin vermezler. Müslümanların kendilerini ifade etmesine fırsat tanımazlar, onları hiç kâle almazlar. Böylece Müslümanları sessizliğe, suskunluğa mahkûm ederler. Bu durum, İlahî Vahyin insanlığa ilk nazil olduğu gün de böyleydi, bugün de böyle devam edegelmiştir.
2-Birinci maddeden sonuç alamazlarsa, bu kez Müslümanları ve inandıkları kutsal değerleri alaya alırlar. Söz, yazı, resim ve karikatür gibi nesnelerle İslam ve Müslümanlarla dalga geçip istihza ederler. Böylece din ve dini değerleri itibarsızlaştırmaya, toplumun gözünden düşürmeye çalışırlar.
3-Bunda da başarılı olamazlarsa bu defa iftira atmaya başlarlar. Akla hayale gelmedik kurgularla yalanlar uydurup insanları kandırmaya, türlü çeşitli entrikalarla zihinleri bulandırmaya çalışırlar. Asılsız haberleri tekrar tekrar konuşarak ve koca koca yalanları sürekli gündemlerinde tutarak insanların inanmalarını isterler. Bu haberler yalanlansa bile, hayret verici bir pişkinlik ve yüzsüzlükle bunları sürekli tekrar etmekten kaçınmaz, çekinmez, asla vazgeçmezler, tâki toplum inansın.
4-Şayet bundan da bir sonuç alamazlarsa başvuracakları en son yöntem, fiili ve fiziki saldırılardır. Bu saldırılarla İslam'ı ve Müslümanları etkisiz hale getirmeye, son tahlilde ortadan kaldırmaya, yok etmeye çalışırlar.
İşin en ilginç yanı da, bütün bunları yapan, İslam'ı ve Müslümanları yok etmeye çalışan bu gürûh, İslam toplumu içinde yaşadıkları için, takiyye yapıp kendilerini müslümanmış gibi göstermekte, öldüklerinde de cenazeleri camiden kaldırılıp müslüman mezarlığına defnedilmektedir.
Müslüman, firaset ve basiret sahibidir. Bunları tanımak için; amel, eylem, tavır, anlayış, hayat tarzı, söz ve davranışlarına dikkat ederek bunların kimlerle dost olduklarına, kimlerle beraber olup kimlerle saf tuttuklarına dikkatle bakar, buna göre kararını verir.
Çünkü, Müslümanların Peygamberi Hz.Muhammed aleyhisselamın ifadesiyle;
“Mümin¸ bir delikten iki defa sokulmaz.(Mümin¸ iki defa aynı yanılgıya düşmez)”
(Buhârî¸Edeb¸83; Müslim,Zühd,63).
Yorumlar
Kalan Karakter: