Bir kadın başarı hikayesinde Şerife Yıldırım’ı anlatmak…Şerife Yıldırım kadın enerjisinin nerelere ulaşacağının ve kadının ekonomideki yerinin en güzel örneklerinden biri…
Kadınların ekonominin üzerinde etkilerini gösterecekleri, hangi ucundan tutsalar bir başarı hikayesini ortaya koyacaklarını biliyoruz. Şerife hanım da bu örneklerden sadece biri ve bizim dikkatimizi çekmeyi başardı.
Kendisini dinlediğiniz zaman, zehir gibi sürekli düşünen proje üreten, ne kadar çok kadına ulaşıp onlara kendi ayakları üzerinde durmaları için yeni kapılar açmayı hedefleyen bir akılla yoluna devam eden kooperatif başkanı bir kadın…
Girişimcinin faaliyet göstermek istediği sektörde deneyim sahibi olması önemlidir. Bununla birlikte, pazarlama, üretim, yönetim ve finans konularında deneyim sahibi olması gerekmektedir.
Bir fikrin başarılı bir girişimcilik hikayesine dönüşebilmesi için insanların karşılaştıkları sorunlara çözüm sunabilmesi, mal ve hizmetin erişilebilir olması ve insanların bu mal hizmetleri satın almak istemesi gerekmektedir.
İş hayatına farklı bir bakış açısı kazandıran, üreten, ürettikçe toplumun her kesimine olumlu katkılar sağlayan Türk Kadın Girişimciler başarı hikayeleriyle ses getirmeye devam ediyorlar.
Toplumsal yaşamda karşılaştıkları tüm zorluklara göğüs gererek yollarına sağlam adımlarla devam eden onlarca kadın girişimcilerinden sadece bir tanesi Şerife Yılmaz…
Kadınların çalışma hayatında daha çok var olması kadın girişimci sayısını da etkilemektedir. Yeni fikirler, geliştirilen projeler, atılan her yeni adım ile fikirler büyümekte, Türk kadın girişimcilerin başarıları hızla artmaktadır.
Ayakları yere basan kadınların projeleri nasıl sürükleyip ayağa kaldırdığına, yorulmak bilmeden cesaretle yola çıkıp başkalarına ilham olup yol açan bu kadınları görünce kadına inancımız daha da artıyor.
Şerife hanım; hattat, çini, seramik sanatkarı, KONES El Sanatları Kooperatif Başkanı. Başkanlığını yürüttüğü kooperatifte birlikte üreten kadınların hikayesini yazmaya devam ediyor. Sabrın ve emeğin ilmek ilmek işlenip nasıl karşılık bulduğunu başkalarına gösteriyor. Şerife Hanım diyor ki, ”kadın isterse sadece evini değil, ekonomiyi, sanatı ve toplumu da güzelleştirir. Biz birlikte güçlüyüz. Çünkü biz sadece ürün üretmiyoruz, umut da üretiyoruz”
Kadın kooperatifleri, Açtıkları merkezlerle, eğitim hizmetleri veriyorlar, ortak işler kuruyor, kadınların ekonomik hayata katılımlarını teşvik ediyorlar. Benzer sorunları için birbirlerine destek oluyor ve ihtiyaçlarına göre eğitimler düzenliyorlar.
Dayanışma ve iş birliğini amaçlayan kooperatifler ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı grupların sorunlarını çözmek açısından önemli roller üstleniyorlar kadın kooperatiflerinde kadın yoksulluğunun azaltılmasında ve kadınların güçlenmesinde de büyük sorumlulukları yükleniyorlar.
Şerife Yıldırım da tüm bunları görev olarak görmüş ve kurduğu kooperatifte kadınlara can suyu olmaya devam edecek ve yeni projelerle yeni hayatlara dokunacak. Yolu açık olsun.
Konya’da kadın girişimcilere bir örnek!...
Yayınlanma :
25.04.2025 18:47
Güncelleme
: 25.04.2025 18:47
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: